ГоловнаСвіт

Генсек ООН запропонував створити управління з контртероризму

Нове управління не матиме наглядових повноважень.

Генсек ООН запропонував створити управління з контртероризму
Антониу Гутерреш
Фото: wikipedia.org

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш запропонував створити нове Управління з питань контртероризму під керівництвом заступника генсека.

Про це він заявив, виступаючи на засіданні Генеральної асамблеї, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Моя попередня пропозиція: вивести цільову групу з реалізації Глобальної контртерористичної стратегії і Центр ООН з питань боротьби з тероризмом з Департаменту з політичних питань і створити нове Управління з питань контртероризму", - сказав Гутерріш.

Єдиною метою (створення нового Управління, - ред.), за його словами, буде "підвищення ефективності роботи, не змінюючи нинішніх мандатів у сфері боротьби з тероризмом".

"Нове управління не матиме наглядових повноважень щодо Виконавчого директорату Контртерористичного комітету РБ і інших підзвітних РБ ООН структур. Воно буде доповідати Генеральній асамблеї через мене", - зазначив Гутерріш.

"Нещодавні теракти по всьому світу доводять, як поширився тероризм і войовничий екстремізм, що підживлює його. Водночас не можна прив'язувати тероризм до будь-якої національності, культури, релігії чи етнічної групи", - додав він.

Він розповів, що нове Управління буде відігравати провідну роль у виконанні завдань, які на генерального секретаря поклали держави-члени ООН, буде надавати необхідну підтримку країнам у їхній антитерористичної діяльності та забезпечуватиме прозорість діяльності Організації боротьби з тероризмом і мобілізацію ресурсів.

"Новий офіс не має на меті втручатися (в політику інших країн, - ред.). Я хочу чітко заявити: ця пропозиція про створення нового Офісу з питань контртероризму не зазіхає на національний суверенітет жодної з держав-членів ООН", - підкреслив генсек.

Нагадаємо, раніше в ООН вирішили створити підрозділ для розслідування військових злочинів у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram