ГоловнаСвіт

Чорногорія заявила про потужні кібератаки на сайти держустанов і ЗМІ

Уперше чорногорські офіційні сайти зазнали серйозної кібератаки в день парламентських виборів у жовтні.

Чорногорія заявила про потужні кібератаки на сайти держустанов і ЗМІ
Черногория
Фото: http://forum.vesveter.ru

Веб-сайти уряду Чорногорії і деякі державні установи, а також деякі проурядові ЗМІ останніми днями зазнали потужних кібератак.

Про це йдеться в заяві уряду Чорногорії, повідомляє Balkan Insight.

"Масштаби і різноманітність атак і той факт, що вони здійснюються на професійному рівні, вказують на те, що це були синхронні дії", - йдеться в заяві.

Зазначено, що вперше офіційні веб-сайти і мережева інфраструктура зазнали серйозної кібератаки в день парламентських виборів у Чорногорії 16 жовтня 2016 року. Тоді в кібератаці було виявлено російський слід.

Нові значні атаки, які уряд визначив як інтенсивніші, ніж ті, які були в жовтні, почалися 15 лютого і сягнули свого піку наступного дня, однак тривали також і в минулі вихідні.

Уряд країни повідомив, що співпрацює з колегами з країн-партнерів над виявленням та ідентифікацією зловмисників.

"Той факт, що атака спрямована на сайти уряду й інших державних органів, а також деякі чорногорські ЗМІ, як це було зроблено в день виборів у жовтні, викликає підозру щодо мотивів. Мета таких дій полягає в тому, щоб відключити обмін інформацією між чорногорцями та міжнародною громадськістю", - зазначили в уряді.

У Чорногорії після кібератак у жовтні оголосили про плани посилити кібербезпеку, щоб захистити дані уряду.

Нагадаємо, що раніше цього тижня прокуратура Чорногорії заявила про участь влади РФ у підготовці путчу. Сьогодні МЗС РФ звинуватило владу Чорногорії в антиросійській кампанії. Крім того, міністр оборони РФ Сергій Шойгу вперше визнав існування російських кібервійськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram