ГоловнаСвіт

Іран пригрозив США "ударом по обличчю"

Іран пригрозив США "ударом по обличчю"
Фото: alternativechannel.org

Командир Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) пригрозив уряду США "ударом по обличчю", якщо вони продовжать недооцінювати оборонний потенціл Ірану

Про це повідомляє агентство Рейтер

"Ворогові не слід помилятися у своїх оцінках, бо він отримає сильний удар по обличчю, якщо допустить таку помилку", - заявив генерал наземних військ Мохаммад Пакпур.

Раніше президент США Дональд Трамп пообіцяв посилити політику відносно Ісламської Республіки. Заява надійшла після випробування Іраном балістичних ракет 29 січня. У середу, 22 лютого, КВІР завершив триденні навчання, в яких були задіяні ракетні війська, артилерійські та танкові частини і вертольоти. "Кожен сьогодні міг побачити, на що ми здатні", - наголосив Пакпур.

Влада Ірану відзначає, що їх ракетна програма є оборонною і не має нічого спільного з ядерною угодою, яку вони уклали в 2015 році з "шісткою" міжнародних посередників. Під час президентської кампанії Трамп неодноразово називав угоду "жахливим документом" і обіцяв переглянути її умови.

3 лютого США ввели нові санкції проти Ірану в зв'язку з запуском балістичної ракети.

У 2016 році США пом'якшили вже діючі обмеження щодо Ірану у відповідь на поступки іранської сторони щодо пом'якшення ядерної програми. Зокрема, санкції зняли з декількох сотень підприємств і понад 50 фізичних осіб. Компромісу щодо ядерної програми Ірану було досягнуто в липні 2015 року, коли Іран погодився допустити на об'єкти своєї ядерної інфраструктури експертів МАГАТЕ, а країни Заходу у відповідь на це пообіцяли покрокове зняття з Ірану економічних санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram