ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Дружина Дадіна розповіла про їх можливий від'їзд за кордон

Колишній політв'язень і його дружина мають намір боротися з тортурами в російських в'язницях.

Дружина Дадіна розповіла про їх можливий від'їзд за кордон
Ильдар Дадин
Фото: facebook.com/Savchenko.Nadiia

Дружина колишнього політв'язня Ільдара Дадіна Анастасія Зотова заявила, що вони можуть покинути Росію.

Про це вона розповіла в ефірі "Дождя".

"Я сподіваюся, ми з Ільдаром не будемо жити в Росії, тому що я боюся, що його звільнять, а наступного дня знову заарештують. Я вже бачила, як це буває, коли людину ні за що садять і ні за що катують. Я так більше не хочу", - сказала Зотова.

"Будемо його вмовляти, будемо пояснювати, що, можливо, більше користі він зможе принести на волі, ніж сидячи там", - сказала вона у відповідь на запитання, чи згоден він на від'їзд.

Вона додала, що в їхніх найближчих планах - боротися з тортурами в російських в'язницях. Однак Зотова висловила надію, що робитиме це не в Росії.

"Що я роблю зараз - я стежу за тим, як адвокат із Санкт-Петербурга їздить до наших в'язнів у Карелію, і я при цьому перебуваю в Москві. Точно так само я можу працювати з будь-якої Женеви, Праги чи з індійського узбережжя. Просто для цього потрібен ноутбук, інтернет і телефонний зв'язок", - сказала Зотова.

Раніше 22 лютого президія Верховного суду РФ ухвалила скасувати вирок Дадіну, якого раніше першим засудили до реального терміну позбавлення волі за статтею про неодноразові порушення на мітингах і визнали політв'язнем, оскільки кримінальне переслідування здійснюється виключно у зв'язку з насильницьким здійсненням права на свободу зібрань, за звинуваченням у правопорушенні, яке не відбулося, з порушенням права на справедливий судовий розгляд і застосуванням непропорційного осудному діянню утримання під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram