ГоловнаСвіт

Екс-голова Гонконгу отримав 20 місяців в'язниці

Колишній голова адміністрації став найбільш високопоставленим засудженим колишнім чиновником Гонконгу.

Екс-голова Гонконгу отримав 20 місяців в'язниці
Дональд Тсанг
Фото: EPA/UPG

Колишній голова адміністрації Гонконгу Дональд Тсанг (Donald Tsang) був засуджений до 20 місяців тюремного ув'язнення за порушення дисципліни під час виконання службових обов'язків.

Про це пише агентство Рейтер

Згідно з рішенням присяжних, Тсанг винен в умисному приховуванні приватних переговорів щодо оренди з магнатом нерухомості Біллом Вонгом Чо-бау в той час, як уряд Гонконгу обговорював і затвердив ліцензію на цифрове мовлення для радіостанції, мажоритарним власником акцій якої був Вонг.

Як зазначає Рейтер, Тсанг став найбільш високопоставленим засудженим колишнім чиновником Гонконгу.

"Вирок безславно завершує довгу і зоряну кар'єру Тсанга в азіатському фінансовому хабі, яка тривала як до, так і після передачі колишньої Британської колонії Китаю в 1997 році, а також підтверджує верховенство права в Гонконгу", - зазначає агентство.

Нагадаємо, у вересні минулого року влада Китаю пообіцяла, що Гонконг залишиться частиною КНР "і на тисячу років, і назавжди"

Гонконг має статус спеціального адміністративного району, який користується правами автономії. У XIX столітті він став британською колонією, повернувшись під суверенітет Китаю тільки в 1997 році. При цьому було обіцяно, що Гонконг упродовж наступних 50 років буде зберігати свої великі комерційні та соціальні свободи в рамках проекту "одна країна, дві системи": до 2047-го Сянгану надана широка автономія, в рамках якої він зберігає контроль над законодавством, поліцейськими силами, грошовою системою, митами та імміграційною політикою, тоді як пекінський уряд відповідає за оборону і зовнішню політику. Пекін, однак, усе активніше втручається в справи Гонконгу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram