ГоловнаСвіт

У Польщі газета вийшла з додатком для трудових мігрантів з України

З 2016 польські консульські установи видали в Україні 1,2 млн віз, з яких 650 тис. - робочі.

У Польщі газета вийшла з додатком для трудових мігрантів з України

Польска газета Dziennik Gazeta Prawna, що спеціалізується на економічній тематиці, вийшла у вівторок з додатком українською мовою.

У спеціальному додатку під назвою "Безпечне і легальне працевлаштування в Польщі. На яких умовах?" міститься детальна інформація для трудових мігрантів з України, повідомляє Укрінформ.

У додатку є основна інформація, починаючи від отримання польської візи в Україні і завершуючи базовими правами українців у Польщі.

Автори видання пишуть, зокрема, про те, на що потрібно звернути увагу при підписанні угоди з посередниками на подальше працевлаштування в РП, якою є мінімальна зарплата в Польщі, чи варто українцям побоюватися перевірок державної інспекції праці.

Крім того, в газеті інформується, яким чином українські працівники повинні діяти в разі, якщо їх незаконно звільнили з роботи або не виплатили зарплату, або в разі, якщо вони стали жертвами торгівлі людьми. Українців також детально інформують щодо процедур продовження дозвільних документів на перебування в Польщі.

За інформацією МЗС Польщі, в минулому році польські консульські установи видали в Україні 1,2 млн віз, з яких 650 тис. - робочі.

Раніше в лютому повідомлялося, що в польському місті Легніца відкриють українську школу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram