ГоловнаСвіт

Філіппінський сенатор закликала зупинити "соціопатичного серійного вбивцю" Дутерте

Влада Філіппін звинувачує сенатора-критика в сприянні наркоторгівлі.

Філіппінський сенатор закликала зупинити "соціопатичного серійного вбивцю" Дутерте
Родриго Дутерте
Фото: EPA/UPG

Філіппінський сенатор Лейла де Ліма (Leila de Lima) закликала Кабінет Міністрів оголосити імпічмент президенту країни Родріго Дутерте, якого вона назвала "соціопатічним серійним кілером" через його кампанії  боротьби з наркобізнесом і причетність до "ескадронів смерті".

Про це повідомляє агентство Рейтер

Сенатор, відома як затята противниця президента, у вересні 2016 року ініціювала розслідування, звинувачуючи голову держави в незаконних вбивствах в місті Давао, де Дутерте був мером з 1998 по 2016 роки. Пізніше Лімі і її колегам були висунуті зустрічні звинувачення в сприянні наркоторгівлі.

Раніше, 20 лютого, колишній поліцейський Артуро Ласканес представив докази про причетність Дутерте до вбивств. Де Ліма нагадала про заяву Ласканеса, відзначимо, що вона свідчить про те, що "нема сумнівів, що наш президент вбивця і соціопатичний серійний кілер".

"Я не відступлюся від цієї боротьби і я знаю, що я не самотня. Нас багато, тому їм слід боятися. Я прошу всіх громадян закликати діяти, притягнути вбивцю-президента до відповідальності", - наголосила сенатор.

Кампанія Дутерте з боротьби з наркобізнесом отримала широку підтримку населення, але правозахисні організації і місцева церква виступають проти позасудових розправ над громадянами країни. Після вступу Дутерте на посаду 30 червня 2016 року, на Філіппінах було вбито понад 7,7 тис. осіб, близько 2,2 тис. з них - в результаті поліцейських операцій. Сам Дутерте стверджує, що поліція вбиває тільки в з метою самооборони, а решта жертв загинули від рук злочинців. При цьому він зізнався, що особисто здійснював вбивства ймовірних злочинців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram