ГоловнаСвіт

Греція домовилася з кредиторами відновити переговори з приводу фіндопомоги

Угода включає висунуту Афінами умову, що більше не буде заходів жорсткої економії навіть на один євро.

Греція домовилася з кредиторами відновити переговори з приводу фіндопомоги
Фото: www.bloomberg.com

Греція і міністри фінансів країн єврозони домовилися наступного тижня відновити переговори про надання країні фінансової допомоги.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на джерела в грецькому уряді.

"Угода включає висунуту грецькою стороною беззастережну передумову, що більше не буде заходів жорсткої економії навіть на один євро", - наголосив співрозмовник агентства, який говорив на умовах анонімності.

Як зазначено, переговори щодо фінансової допомоги Греції зайшли в глухий кут через затримку в проведенні Афінами реформ, а також розбіжності серед самих кредиторів щодо того, чи буде Міжнародний валютний фонд брати участь у програмі фінансової допомоги, яка почала діяти в середині 2015 року та передбачає виділення Греції €86 млрд.

Напередодні голова Європейського стабілізаційного механізму (ESM) Клаус Реглінг заявив, що Греції знадобиться значно менше коштів, ніж було заплановано в рамках третьої програми фінансової допомоги країні. За словами Реглінга, ESM, ймовірно, доведеться виплатити країні набагато менше від обумовленої максимальної суми €86 млрд, оскільки грецький бюджет почав розвиватися краще, ніж очікували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram