ГоловнаСвіт

Обсяг необхідної Греції фінансової допомоги набагато менший, ніж заплановано, - ЄС

Грецький бюджет почав розвиватися краще, ніж очікували.

Обсяг необхідної Греції фінансової допомоги набагато менший, ніж заплановано, - ЄС
Фото: www.bloomberg.com

Греції буде потрібно набагато менше грошей, аніж було заплановано в рамках третьої програми фінансової допомоги країні.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на заяву голови Європейського стабілізаційного механізму (ESM) Клауса Реглінга.

За його словами, Греція менше потребуватиме надзвичайних кредитів від міжнародних кредиторів, аніж було спочатку узгоджено в третій програмі фінансової допомоги, з огляду на значно кращі, ніж очікували, бюджетні розробки.

За словами Реглінга, ESM, імовірно, доведеться виплатити країні набагато менше обумовленої максимальної суми €86 млрд, оскільки грецький бюджет почав розвиватися краще, ніж очікували.

Нагадаємо, раніше в лютому лідер Вільної демократичної партії ФРН заявив, що Греція повинна покинути єврозону.

На початку лютого міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле заявив, що Греція повинна виконати зобов'язання, які вона дала відповідно до наданих їй міжнародних антикризових планів, або економічна криза в країні триватиме. Як повідомляли в грудні, в ЄС вирішили скоротити заборгованість Греції.

Раніше, наприкінці листопада, в Греції чиновники провели загальнонаціональний страйк на знак протесту проти трудових і пенсійних реформ і продажу державних активів, які уряд узгодив з офіційними кредиторами країни в обмін на фінансову допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram