ГоловнаСвіт

Партія Путіна: "ДНР" - не держава

"Треба розуміти різницю між визнанням документів і визнанням держави".

Партія Путіна: "ДНР" - не держава
Фото: EPA/UPG

Партія "Єдина Росія" заявила, що визнання Росією паспортів "ДНР" і "ЛНР" не спричинить виключення з Державної думи Йосипа Кобзона.

Депутат російського парламенту не може мати подвійне громадянство, а Кобзон має паспорт "ДНР". Але перший заступник керівника виконкому "Єдиної Росії" Костянтин Мазуревський пояснив, що паспорт "ДНР" не означає наявність громадянства, оскільки сама "ДНР" - не держава.

"Кобзон Йосип Давидович не є громадянином іноземної держави через те, що "Донецька народна республіка" державою не є. Треба розуміти різницю між визнанням окремих документів і міжнародним визнанням держави", - цитує Мазуревського російське агентство "РИА Новости".

Нагадаємо, 18 лютого президент Росії Володимир Путін підписав указ про визнання виданих "ДНР" і "ЛНР" документів, що посвідчують особу, документів про освіту та (або) про кваліфікацію, свідоцтв про народження, укладення (розірвання) шлюбу, зміну імені, про смерть, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, реєстраційних знаків транспортних засобів.

"Єдина Росія" - владна партія у Російській Федерації, головою якої є прем'єр-міністр країни Дмитро Медведєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram