ГоловнаСвіт

У Сирії загинули 4 російських військових, один з них воював на Донбасі (оновлено)

Ще двох російських військових радників поранено.

У Сирії загинули 4 російських військових, один з них воював на Донбасі (оновлено)
Российские военные в Сирии
Фото: EPA/UPG

У Сирії загинули четверо російських військових радників, ще двох поранено.

Про це повідомили в Міноборони Росії, передає "Новая газета".

"У результаті підриву [автомобіля на фугасі] четверо військовослужбовців загинули, ще двоє отримали поранення. За їхнє життя борються російські військові медики", - повідомили в російському оборонному відомстві.

У відомстві пояснили, що автомобіль із російськими військовими радниками їхав в автоколоні сирійських військ з району аеродрому Тіяс у напрямку міста Хомс. Після чотирьох кілометрів дороги під автомобілем з російськими військовослужбовцями спрацював радіокерований заряд.

За офіційними даними, до цього дня за час військової операції в Сирії загинули 25 російських військових і дві медсестри.

Оновлення. "Коммерсант" повідомляє, що військові загинули ще 16 лютого, а 20 лютого одного з них - 31-річного старшого лейтенанта Вадима Магамурова - поховали в Єкатеринбурзі. Його двоюрідний брат повідомив, що в 2014 році Вадим Магамуров брав участь у бойових діях на території Донецької області.

Нагадаємо, що в Тартусі розташована база військово-морського флоту РФ. У січні стало відомо, що Росія розмістить у Сирії базу ВМФ на 49 років.

Як відомо, Росія підтримує режим сирійського президента Башара Асада в боротьбі з помірною опозицією, яка з 2011 року домагається його повалення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram