ГоловнаСвіт

Оксфордський університет допустив відкриття першої за 700 років філії за кордоном

Передбачається, що філія в Парижі буде під французькою юрисдикцією.

Оксфордський університет допустив відкриття першої за 700 років філії за кордоном

Оксфордський університет розглядає можливість відкриття першої у своїй більш ніж 700-річній історії філії за кордоном.

У лютому з пропозицією відкрити філію в Парижі до Оксфордського університету звернулася влада Франції, пише The Telegraph. 

"Якщо Оксфордський чи інший британський університет прийме пропозицію, будівництво студентського містечка в Парижі може початися 2018 року", - пише видання.

Передбачається, що філія в Парижі буде під французькою юрисдикцією і зможе отримувати фінансування від ЄС навіть після того, як Великобританія вийде з Європейського Союзу.

Пропозицію відкрити свої філії в Парижі, за даними The Telegraph, отримали й інші британські вищі навчальні заклади, включаючи університет Ворик.

Офіційні представники Оксфордського університету повідомили, що рішення про відкриття зарубіжної філії ще не ухвалено. При цьому вони підкреслили, що "Оксфорд протягом усієї своєї історії був міжнародним університетом і залишиться відкритим до світу незалежно від майбутнього політичного ландшафту".

У Великобританії 23 червня 2016 року пройшов референдум, більшість учасників якого проголосували за вихід країни з Євросоюзу. Конкретні терміни і умови виходу Великобританії з ЄС поки що не визначені.

Очікується, що Великобританія подасть заяву про вихід із ЄС у березні 2017 року. Переговори про умови виходу з представниками ЄС займуть, як очікують, не більш ніж два роки з моменту подачі заяви про вихід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram