ГоловнаСвіт

Посла КНДР викликали "на килим" в МЗС Малайзії

Тіло Кім Чон Нама передадуть його родичам в КНДР після завершення розслідування.

Посла КНДР викликали "на килим" в МЗС Малайзії
Ким Чон Нам
Фото: obozrevatel.com

МЗС Малайзії викликало посла Північної Кореї у відомство для дачі "пояснень".

Про це повідомляють на сайті малайзійського відомства.

З повідомлення випливає, що під час прес-конференції 17 лютого північнокорейський посол заявив, що у зв'язку з убивством зведеного брата лідера Північної Кореї Кім Чон Нама уряду Малайзії "є що приховувати" і воно "перебуває у змові із зовнішніми силами". У зв'язку з цим посла КНДР викликали у зовнішньополітичне відомство Малайзії. "Уряд Малайзії дуже уважно ставиться до необґрунтованих спроб заплямувати його репутацію", - наголошено в повідомленні.

Також МЗС Малайзії викликало "для консультацій" свого посла в КНДР. Він прибуде в Куала-Лумпур. Як підкреслили у відомстві, у зв'язку з тим, що вбивство сталося на території Малайзії за загадкових обставин, розслідувати його належить уряду країни відповідно до закону.

Після того, як причина смерті буде встановлена і розслідування завершиться, тіло Кім Чон Нама передадуть його родичам у Північній Кореї. Раніше в КНДР заявляли, що вимагають негайної видачі тіла, а також пообіцяли, що будуть "категорично заперечувати" результати розтину.

Кім Чон Нама вбили в аеропорту Куала-Лумпура 14 лютого. Імовірно, він помер від отруєння - група людей оточила його біля стійки реєстрації, і один з них накинув йому на обличчя хустку з отрутою швидкої дії. Що це за отрута, поки що невідомо. Кім Чон Нам помер дорогою в лікарню.

У справі про його вбивство заарештовано чотирьох людей - двох громадянок В'єтнаму і двох громадян КНДР. Ще чотирьох північнокорейців оголошено в розшук.

Нагадаємо, що раніше Daily Mail опублікувала відео вбивства брата Кім Чен Ина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram