ГоловнаСвіт

Західне літагентство відмовилося представляти Прилєпіна

Можливі прибутки від публікації його творів агентство пожертвує Amnesty International.

Західне літагентство відмовилося представляти Прилєпіна

Літературна агенція Wiedling Literary Agency, що представляє інтереси російськомовних письменників на Заході, вирішила припинити активне представлення прав літературних творів Захара Прилєпіна.

У Російській службі Бі-бі-сі повідомили, що агентство, яке розташоване в Німеччині, прийняло таке рішення в зв'язку з повідомленнями про те, що письменник Захар Прилєпін отримав посаду заступника командира батальйону спецназу самопроголошеної "Донецької народної республіки".

"Агентство продовжує виконувати свої контрактні обов'язки перед усіма партнерами-видавництвами, які публікують твори Прилєпіна в перекладах", проте свої можливі прибутки з цих послуг агентство пожертвує міжнародній правозахисній компанії Amnesty International", - повідомив голова Wiedling Literary Agency Томас Відлінг.

Раніше стало відомо, що озброєні прихильники самопроголошеної "Донецької народної республіки" присвоїли звання майора Прилєпіну, який приїхав туди воювати.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков не став коментувати інформацію про це, зазначивши лише, що присутність громадян Росії та інших країн на південному сході України "є фактом".

У четвер Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти Прилєпіна за підозрою в участі в діяльності терористичної організації і фінансуванні тероризму.

Як повідомлялося, в інтерв'ю "Комсомольскій правді" Прилєпін заявив, що кінцева мета війни на Донбасі - захоплення росіянами Києва і всієї України. Він також стверджує, що воює проти Збройних сил України.

Прилєпін працює на московському телеканалі "Царгород", який належить "православному олігархові", спонсору бойовиків на Донбасі Костянтину Малофєєву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram