ГоловнаСвіт

Патріарх Грузії прокоментував повідомлення про спробу отруєння

Ілія II заявив, що давно знайомий з "отруйником" і не чув про нього "нічого, крім доброго".

Патріарх Грузії прокоментував повідомлення про спробу отруєння
Патриарх Грузии Илия II
Фото: pravoslavie.ru

Патріарх Грузії Ілія II прокоментував повідомлення про спробу отруїти його.

Про це повідомляє видання "Грузія Онлайн".

У відеозверненні, на яке посилається видання, патріарх заявив, що ситуація навколо Георгія Мамаладзе, заарештованого у справі про замах, - "ненормальна".

За його словами, він давно знайомий з Мамаладзе і не чув про нього "нічого, крім доброго".

"Наша церква, країна і грузинський народ завжди були єдиним, цілим організмом і будуть такими в майбутньому. Ніхто не зможе розлучити нас і нашу церкву. Я через три дні прибуду в Тбілісі і сподіваюся, що все заспокоїться, з'ясується і прийде в норму", - зазначив він.

Зараз Ілія II перебуває в Берліні, відновлюючись після операції на жовчному міхурі.

Отця Георгія Мамаладзе - голову служби управління майном патріархії Грузії - заарештували 10 лютого. У повідомленні Генпрокуратури країни сказано, що знайомий Мамаладзе розповів про плани священика отруїти "одного з ієрархів" церкви ціанідом.

Мамаладзе затримали в аеропорту Тбілісі, звідки він планував вилетіти до Берліна. У його багажі знайшли ціанід. Чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі.

Згодом телеканал "Руставі 2" опублікував лист, нібито написаний Георгієм Мамаладзе й адресований патріарху. Автор листа розповідав про випадки корупції та зловживань в афілійованих з патріархією структурах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram