ГоловнаСвіт

У Болгарію прибули війська і техніка США

Напередодні американські танки прибули до Румунії.

У Болгарію прибули війська і техніка США
Архив
Фото: americanspecialops.com

В Болгарії на військовому полігоні "Ново Село" почалося розгортання військ і військової техніки сухопутних військ США.

"Рота 3-ї бронетанкової бригади з Форт Карсон "Колорадо" сухопутних військ США буде розміщена на полігоні "Ново Село". З сьогоднішнього дня, 15 лютого, там розміщуються до 120 американських військовослужбовців. Очікується, що до кінця тижня на навчальний полігон будуть транспортовані 15 бойових машин "Бредлі", дві гусеничних машини M113, а також різні типи автомобільного та допоміжного обладнання", - повідомляє прес-служба Міноборони Болгарії.

Передислокація військового формування в район "Ново Село" є частиною ініціативи США щодо забезпечення безпеки європейських союзників з НАТО і частиною операції "Атлантична рішучість". Передбачається, що в цьому році на полігоні "Ново Село" буде збільшена інтенсивність спільних навчань і тренувань. Бойова і допоміжна техніка США буде використовуватися в ротації під час спільної підготовки військових формувань болгарської армії.

Сполучені Штати виступили з ініціативою забезпечення безпеки європейських союзників в березні 2014 року. Присутність військ Сполучених Штатів в регіоні здійснюється в порядку ротації і є вираженням підтримки союзників з НАТО. Ініціатива включає в себе збільшення числа навчальних заходів з підвищення рівня оперативної сумісності та зміцнення можливостей НАТО.

Напередодні американські танки прибули в Румунію.

Як повідомлялося, танкова бригада США в січні прибула до Польщі. Росія визнала дислокацію американської військової техніки загрозою своїм інтересам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram