ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Уряд РФ виступив проти заборони на навчання дітей чиновників за кордоном

Уряд РФ виступив проти заборони на навчання дітей чиновників за кордоном
Госдума
Фото: obozrevatel.com

Уряд Росії рекомендував депутатам Держдуми відхилити законопроект про заборону дітям держслужбовців і депутатів учитися за кордоном.

Про це повідомляє РБК з посиланням на проект висновку.

"Норми законопроекту спрямовані на обмеження конституційних прав неповнолітніх дітей - громадян Російської Федерації на освіту", - наголошено в проекті.

У відгуку також сказано, що законодавство вже передбачає низку обмежень для чиновників і депутатів, а заборона на навчання їхніх дітей за кордоном є, на думку уряду, "невідповідною".

Джерело РБК з-поміж учасників засідання урядової комісії розповіло, що цей проект висновку був схвалений 13 лютого. Інше джерело зазначило, що ініціативу про заборону дітям чиновників учитися за кордоном не схвалили, оскільки визнали популістською.

У листопаді 2016 року депутат від КПРФ Валерій Рашкін вніс у Держдуму законопроект, який забороняє дітям чиновників і депутатів учитися за кордоном. На його думку, навчання в закордонних вузах "перешкоджає формуванню в країні справді національної управлінської еліти, вимиває кадри, сприяє відриву владного класу від народу".

Нагадаємо, що в жовтні Кремль рекомендував чиновникам повернути в країну дітей, які навчаються за кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram