ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росіянину загрожує п'ять років колонії за коментар про "ватників" у "ВКонтакте"

Хлопчина опублікував коментар під одним із постів на власній сторінці.

Росіянину загрожує п'ять років колонії за коментар про "ватників" у "ВКонтакте"
Фото: kontaktis.ru

У Росії в Саратові проти місцевого жителя порушили кримінальну справу за коментар в соціальній мережі "ВКонтакте", який, на думку слідчих, ображає представників російської нації й осіб групи "ватники".

Про це повідомив у "Твіттері" правозахисник Павло Чиков.

"У Саратові СКР скерував до суду справу за статтею 282 - приниження гідності соціальної групи "ватники". No kidding!" - пише правозахисник.

Справу порушено за статтею про "розпалювання ненависті або ворожнечі". За даними правозахисного центру "Сова", обвинуваченим є 19-річний Олександр Гозенко. Коментар, який став причиною кримінального переслідування, хлопчина опублікував під одним із постів на власній сторінці у "ВКонтакте". Гозенкові загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Напередодні повідомляли про кримінальну справу проти 16-річного жителя Тюменської області, який створив у "ВКонтакте" якусь спільноту, що нібито принижує людську гідність "представників влади". Школяру, імені якого не називають, також загрожує до п'яти років колонії.

Усього, за даними Міжнародної правозахисної групи "Агора", тільки за 2016 рік у Росії за репости, записи і коментарі в соціальних мережах було засуджено майже 300 осіб, 29 із них - до реальних термінів позбавлення волі.

Нагадаємо, що наприкінці грудня в РФ виховательку дитсадка відправили в колонію за спробу привернути увагу до знущання над дитиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram