ГоловнаСвіт

У кількох регіонах Індонезії заборонили День святого Валентина

У кількох індонезійських містах з магазинів вилучили презервативи.

У кількох регіонах Індонезії заборонили День святого Валентина
Фото: EPA/UPG

Влада кількох регіонів Індонезії заборонила святкування Дня святого Валентина, оскільки, за їхньою версією, свято суперечить мусульманським традиціям.

Про це пише агентство Рейтер.

У рамках виконання розпорядження поліція в місті Макасар і на острові Сулавесі провела масове вилучення презервативів з прилавків магазинів. Місцева влада вказала на те, що реалізація контрацептивів велася безконтрольно. Крім того, тепер працівникам міні-маркетів заборонено продавати їх підліткам і молодим людям.

З 2012 року святкування Дня святого Валентина заборонено місцевою духовною владою країни. У Сурабаї, другому за величиною місті Індонезії, влада заборонила відзначати це свято у стінах і поза межами школи.

Проте більшість мусульман країни терпимо ставляться до запозиченого в Заходу свята. Воно набуло особливої популярності в столиці країни - Джакарті, де на день закоханих компанії пропонують клієнтам особливі знижки й умови.

Як повідомляли раніше, в Пакистані заборонили День святого Валентина. Вищий суд Ісламабада вважає, що свято суперечить мусульманській культурі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram