ГоловнаСвіт

Трамп підпише новий міграційний указ

Президент США заявив, що розглядає кілька варіантів реалізації заборони.

Трамп підпише новий міграційний указ
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що на наступному тижні він підпише новий указ, що забороняє в'їзд в США громадянам семи країн з переважно мусульманським населенням.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Президент США заявив, що розглядає кілька варіантів реалізації заборони. За його словами, він, ймовірно, не буде поспішати оскаржувати у Верховному суді рішення Апеляційного суду, який відмовився раніше відновити дію першого указу про заборону в'їзду в країну для громадян семи країн.

"Ми виграємо цей спір. Проблема полягає в тому, що на це потрібен час. Ми виграємо цей спір. Але у нас є багато інших варіантів, в тому числі видання нового указу", - сказав Трамп.

Поки що не ясно, чим відрізнятиметься новий указ від наявного. За словами самого Трампа, текст нового документа практично буде повторювати зміст попереднього указу.

Нагадаємо, указ від 27 січня вводив 90-денну заборону на в'їзд в США для громадян Судану, Ємену, Лівії, Сомалі, Іраку, Ірану і Сирії. Також було припинено на невизначений термін прийом сирійських біженців. Програма прийому біженців з інших країн була заморожена на 120 днів.

4 лютого федеральний суд в Сіетлі прийняв рішення призупинити дію указу, після того як позов про скасування документа подав Вашингтон, а згодом і інші штати. Суд пояснив, що указ не матиме сили доти, поки позов не буде розглянуто. Міністерство юстиції США оскаржило це рішення в апеляційному суді, який залишив заборону чинною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram