ГоловнаСвіт

Росія мала координати загиблих у результаті авіаудару турецьких військових, - Генштаб Туреччини

У Міноборони РФ заявляли, що бомби скинули на заздалегідь узгоджені обома країнами цілі.

Росія мала координати загиблих у результаті авіаудару турецьких військових, - Генштаб Туреччини
Архив
Фото: EPA/UPG

Генштаб збройних сил Туреччини заявив, що попереджав Росію про перебування турецьких військових у зоні заподіяння авіаудару на півночі Сирії.

Про це повідомляє Haber Turk.

У Генштабі повідомили, що турецькі військові перебували там протягом 10 днів і не змінювали місця дислокації. Російська сторона була поінформована про це - координати розташування військових Туреччина передала військовому аташе Росії, проте авіаудару все одно було завдано.

Нагадаємо, вранці 9 лютого в результаті російського авіаудару в районі сирійського міста Ель-Баб загинули троє турецьких військовослужбовців, 11 отримали поранення.

Росія заявила, що військові керувалися координатами, отриманими від Туреччини: джерела в Міноборони РФ розповіли "Коммерсанту", що бомби були скинуті на заздалегідь узгоджені обома країнами цілі, а турецьких військових у цьому квадраті не мало бути.

Президент РФ Володимир Путін висловив турецькому президенту Реджепу Таїпу Ердогану співчуття у зв'язку з інцидентом.

Місто Ель-Баб перебуває під контролем терористичного угруповання "Ісламська держава". Територію на південь контролюють сирійські військові, яких підтримує РФ, на північ - сирійські повстанці і Туреччина. У січні Росія оголосила про проведення першої спільної операції з Туреччиною на території Сирії.

Нагадаємо, що в листопаді 2015 року відносини Росії і Туреччини загострилися після того, як Туреччина збила російський військовий літак Су-24, який порушив турецький повітряний простір. Після цього Росія ввела санкції проти Туреччини. У червні 2016 року Туреччина домовилася з Росією про поліпшення відносин, санкції було знято.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram