ГоловнаСвіт

Лідер невизнаної республіки Придністров'я попросив у Росії грошей на аудит держвидатків

Сьогодні голова "Мінфіну" Придністров'я зустрінеться з представниками Мінфіну РФ.

Лідер невизнаної республіки Придністров'я попросив у Росії грошей на аудит держвидатків
Вадим Красносельский

Голова невизнаної Придністровської Молдовської Республіки Вадим Красносельський написав віце-прем'єру РФ Дмитру Рогозіну лист з проханням виділити гроші на аудит витрат Придністров'я.

Про це повідомляє "Коммерсантъ" з посиланням на текст послання.

Лист датовано 23 січня.

Вадим Красносельський у ньому зазначає, що "з початку 2000-х років фактичні держвидатки збільшилися з 38% до 50% ВВП, тоді як норма для країн, що розвиваються, перебуває на рівні 35-45%. Частка державних витрат у 2016 році становила близько 60% ВВП".

"У російському просторі здійснюють діяльність аудиторські компанії, що спеціалізуються на такого типу аудиті. Прошу вас, шановний Дмитре Олеговичу, посприяти в розгляді питання про виділення фінансування для проведення аудиту та вироблення рекомендацій для підвищення ефективності держвидатків російськими аудиторськими компаніями", - додає Красносельський.

Одержання листа підтвердило джерело "Коммерсанта" в уряді. За його даними, листа передали в Мінфін. Він не сказав, які шанси на позитивне вирішення прохання Придністров'я.

"Звернення опрацьовується. Чекаємо на пропозиції від відомств. Якісь висновки робити без попереднього опрацювання й оцінки ситуації було б неправильно", - сказав він.

У п'ятницю, 10 лютого, в Москву прибуває голова "уряду" Придністров'я Олександр Мартинов. За інформацією "Коммерсанта", у нього заплановано зустріч із представниками російського Мінфіну.

Нагадаємо, що Красносельський став "президентом" Придністров'я на початку грудня.

Також нагадаємо, що в липні 2016 року Рогозін заявив Придністров'ю, що Росія не згодна на фінансування невизнаної республіки, але обіцяє стимулювати розвиток її економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram