ГоловнаСвіт

Bloomberg назвав п'ять головних економічних загроз 2017 року

Однією з головних загроз стало надмірне зміцнення долара США.

Bloomberg назвав п'ять головних економічних загроз 2017 року
Фото: forexrost.ru

Експерти, опитані Bloomberg, назвали п'ять головних загроз 2017 року для світових ринків.

Серед них виявилися, зокрема, вплив долара і можливе розчарування політикою президента США Дональда Трампа, пише Bloomberg.

На думку експертів й інвесторів, головними економічними загрозами наступного року є очікувана криза на ринку цінних паперів, а також політика Федеральної резервної системи США. Очікується, що в березні ФРС підніме ключову ставку і продовжить політику підвищення цього показника. Це може призвести до стримування зростання економіки, а також до того, що інвестори будуть менш охоче вкладати гроші в ризиковані активи.

Також експерти вважають, що світовій економіці може нашкодити надмірне зміцнення долара США. Це призведе до збитків для країн-експортерів і підірве їхнє відновлення від тривалої кризи у світовій економіці. Крім того, зі зміцненням долара інвестори уникатимуть місцевих валют, вкладаючи в долар, а це вдарить по країнах, що розвиваються. Також надмірне зміцнення національної валюти США може позначитися на гірничовидобувних компаніях.

На світових ринках також може позначитися розчарування політикою президента США Дональда Трампа. На думку експертів, у ринків "великі очікування" щодо Трампа, тому є ризик розчарування в його діях. Це також може негативно позначитися на ринках. Bloomberg зазначає, що протягом доби після перемоги Трампа на виборах президента США більшість біржових індексів продемонстрували зростання.

Ще однією загрозою експерти Bloomberg називають Китай. За їхніми словами, найближчим часом зростання економіки Китаю сповільниться, і це може негативно позначитися на гірничовидобувній сфері і виробничих товарах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram