ГоловнаСвіт

Суд звинуватив у корупції губернатора штату Ріо-де-Жанейро

Представники уряду Ріо-де-Жанейро запевнили, що постанову суду буде оскаржено.

Суд звинуватив у корупції губернатора штату Ріо-де-Жанейро
Фавелы Рио-де-Жанейро
Фото: EPA/UPG

Виборчий суд Ріо-де-Жанейро наказав губернаторові штату Луїсу Фернандо Пеца і його заступнику піти у відставку, звинувативши їх у корупції.

Про це повідомляє агентство Рейтер

За даними агентства, суд постановив, що адміністрація Пеца укладала контракти з компаніями, які надавали щедрі пожертви на його виборчу кампанію в 2014 році. При цьому наказ не набуде чинності до того часу, поки обвинувачені не вичерпають усі можливості апеляції, що може зайняти тривалий час з огляду на складну судову систему Бразилії.

Як зазначає Рейтер, представники уряду Ріо-де-Жанейро запевнили, що постанову суду буде оскаржено.

Агентство нагадує, що корупційний скандал розгорається на тлі бюджетної кризи в Бразилії і глибокої рецесії в країні за кілька останніх десятиліть, спровокованої падінням цін на енергоресурси.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року нового президента Бразилії Мішеля Темера звинуватили в корупції

Темер прийшов до влади після того, як Ділмі Русеф було оголошено імпічмент на тлі тривалої політичної кризи. Він обіцяв покінчити з корупцією в країні. Процес імпічменту Русеф стартував у грудні 2015 року у зв'язку зі звинуваченнями в бюджетних махінаціях. Зокрема, її підозрюють у приховуванні істинного розміру дефіциту бюджету країни під час її виборчої кампанії в 2014 році. Також у Бразилії розслідують корупційні схеми в контрольованій державою компанії Petrobras. Русеф нібито була причетна до них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram