ГоловнаСвіт

Путін звинуватив європейські ЗМІ в заангажованості

Президент РФ стверджує, що європейські ЗМІ "переписують політичний ландшафт цілих держав".

Путін звинуватив європейські ЗМІ в заангажованості
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін привітав італійську газету La Stampa з ювілеєм виходу першого номера і дорікнув іншим європейським ЗМІ в заангажованості.

Привітання Путіна опубліковано на сайті Кремля

Путін назвав La Stampa прикладом традиційних цінностей у журналістиці і привітав зі 150-річчям виходу першого номера газети. При цьому, за словами одіозного російського лідера, багато інших "найавторитетніших ЗМІ" в Європі в останні роки перетворилися "на знаряддя для маніпуляції громадською думкою".

"Заангажовані ЗМІ воліють підносити перекручену на догоду чиїмсь інтересам картину того, що відбувається, де інформаційні вкидання почали руйнувати долі не тільки окремих осіб, але і переписувати політичний ландшафт цілих держав", - зазначив Путін.

Газета La Stampa вважається однією з найвідоміших, її найбільше купують з-поміж щоденних газет Італії. Власник видання - FIAT Group. Наклад - понад 300 тис., La Stampa - четверта італійська газета за кількістю копій. Видання засноване в 1867 році італійським журналістом і письменником Вітторіо Берзеціо.

У листопаді 2016 року La Stampa випустила статтю під назвою "Час, щоб довіряти Росії, загальний фронт проти терору", підписану президентом Путіним. Стаття містила фрагмент його виступу на Валдайському форумі.

Нагадаємо, раніше Європарламент назвав дезінформацію і пропаганду з боку Росії і терористичних ісламістських організацій головними загрозами для ЄС і закликав до рішучої протидії інформаційним війнам. А в лютому 2016 року ЄС запустив російськомовний сайт для викриття дезінформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram