ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Найбагатший депутат Держдуми подав заяву про банкрутство (оновлено)

"Єдинорос" володіє 56 квартирами в Архангельській області та трьома в Московській області.

Найбагатший депутат Держдуми подав заяву про банкрутство (оновлено)
Госдума
Фото: obozrevatel.com

Депутат Держдуми від "Єдиної Росії" Андрій Палкін подав заяву в Арбітражний суд Архангельської області про власне банкрутство.

Про це повідомляють у картотеці суду

Суд залишив заяву Палкіна без розгляду до 6 березня, тому що вона була подана з порушенням вимог. Суд зобов'язав його надати повідомлення про надсилання копії заяви про банкрутство кредитору ПАТ "МРСК Північний Захід" і в Федеральну податкову службу.

У жовтні РБК назвало Палкіна найбагатшим депутатом Держдуми сьомого скликання. Згідно з декларацією, його дохід за 2015 рік становив майже 1,5 млрд рублів. У документі також зазначено, що Палкін володіє 56 квартирами в Архангельській області та трьома в Московській області.

Видання зазначає, що як депутат обласної Думи він задекларував 483 млн рублів доходу за 2015 рік. За словами Палкіна, півтора мільярда - це його "загальний валовий дохід очолюваного ним холдингу".

З 1990-х депутат займався будівельним бізнесом в Архангельській області. За даними РБК, він володіє вісьмома будівельними компаніями, а в регіоні депутат відомий будівництвом недорогого житла.

Оновлення: Палкін пояснив заяву про банкрутство тим, що йому не вистачило грошей на виплату податків під час продажу майна, передає "Дождь".

За його словами, він був змушений продати майно, переважно техніку й обладнання, щоб не втратити статус депутата. Практично все майно підприємця пішло на виплат до 10 років, "тому що не продаси відразу на 1,5 мільярда", пояснив Палкін.

"Просто так віддати теж не можна, оскільки я не фізична особа, я підприємець, тому я повинен був продати її (техніку - ред.) і, природно, сплатити податки. Нічого страшного немає! [Президент США Дональд] Трамп чотири рази банкрутував!" - сказав Палкін.

Оскільки грошей від угод депутат ще не отримав, йому не вистачило коштів, щоб повністю виплатити державі податки з продажу майна. Тому він вирішив подати заяву про банкрутство.

Як повідомляли в грудні, Держдума достроково припинила депутатські повноваження одного з найбагатших "єдиноросів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram