ГоловнаСвіт

Суд відновив справу проти Саркозі

Крім Саркозі, перед судом знову постануть ще 13 осіб.

Суд відновив справу проти Саркозі
Николя Саркози
Фото: EPA/UPG

Французький суд відновить слухання у справі екс-президента Франції Ніколя Саркозі за звинуваченням у незаконному фінансуванні його виборчої кампанії в 2012 році.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на джерело в суді.

"Колишній президент Франції Ніколя Саркозі постане перед судом у зв'язку зі звинуваченням у незаконному фінансуванні його невдалої спроби переобрання на наступний термін у 2012 році", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що, крім Саркозі, перед судом знову постануть ще 13 осіб.

Як повідомляє агентство, рішення про відновлення справи проти Саркозі було прийнято після того, як французьких політиків почали все більше критикувати за особисте фінансування перед президентськими виборами, які відбудуться цього року в квітні та травні.

Нагадаємо, Саркозі став обвинуваченим у "справі Бігмаліон" у лютому 2016 року. Після допиту у слідчого судді 16 лютого Саркозі вийшов у новому процесуальному статусі - як так званого "асистованого свідка" (проміжний статус між простим свідком і обвинуваченим). Слідство висунуло йому обвинувачення за статтею про незаконне фінансування передвиборної кампанії, санкція якої передбачає ув'язнення терміном до року і штраф у розмірі €3750.

А в листопаді 2016 року лівійський бізнесмен розповів про передачу Саркозі хабара від Каддафі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram