ГоловнаСвіт

Партія Шульца виявилася популярнішою від політсили Меркель

Вибори в країні пройдуть у вересні.

Партія Шульца виявилася популярнішою від політсили Меркель
Лидеры СДПГ Мартин Шульц и Зигмар Габриэль
Фото: EPA/UPG

Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) випереджає за популярністю очолюваних Ангелою Меркель консерваторів з Християнсько-демократичного союзу.

Про це пише Бі-бі-сі з посиланням на дані опитування, проведеного агентством INSA для газети Bild.

Якщо б вибори відбулися сьогодні, то соціал-демократи отримали б 31% голосів, тоді як консерватори - 30%.

Ще 12% виборців віддали б свої голоси євроскептикам з "Альтернативи для Німеччини", яка набирає дедалі більшу популярність, 10% голосів дісталося б Лівій партії Німеччини.

У понеділок стало відомо, що партія Християнсько-соціальний союз, так само як і ХДС, офіційно висунула Ангелу Меркель як кандидата на посаду канцлера Німеччини.

Кандидатом на посаду канцлера від Соціал-демократичної партії Німеччини раніше став екс-президент Європарламенту Мартін Шульц.

Канцлер Німеччини обирається на чотирирічний термін абсолютною більшістю бундестагу. У разі перемоги Меркель це стане її четвертим строком на посту канцлера.

Вибори в бундестаг Німеччини відбудуться у вересні 2017 року.

Після останніх федеральних виборів 2013 року була сформована "велика" коаліція з блоку ХДС/ХСС та СДПН. Однак після виборів 2017 року коаліція може не зберегтися.

У вересні минулого року партія Меркель Християнсько-демократичний союз (ХДС) - зазнала поразки на виборах до регіонального парламенту Берліна, поступившись СДПН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram