ГоловнаСвіт

Блок ХДС/ХСС назвав Меркель єдиним кандидатом на виборах

Вибори в Бундестаг пройдуть 24 вересня.

Блок ХДС/ХСС назвав Меркель єдиним кандидатом на виборах
Фото: EPA/UPG

Німецькі партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) і Християнсько-соціальний союз (ХСС) назвали Ангелу Меркель єдиним кандидатом на виборах у бундестаг 2017 року.

Про це було оголошено в понеділок на спільному засіданні президій обох партій, пише "Німецька хвиля".

ХДС висунув свого голову як основного кандидата на парламентських виборах ще наприкінці 2016 року. Тепер Меркель офіційно підтримала і партія Хорста Зеєхофера.

На зустрічі в столиці Баварії керівництво ХДС і ХСС також обговорить основні положення, які повинні лягти в основу спільної виборчої кампанії.

Вибори в парламент ФРН - бундестаг - відбудуться 24 вересня.

Головним конкурентом Меркель вважається кандидат від Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Мартін Шульц. Він буде офіційно оголошений кандидатом на партійних зборах 19 березня в Берлін, тоді ж Шульц замінить на посаді голови партії Зігмара Габріеля, якого призначили головою МЗС Німеччини.

Федеральний канцлер Німеччини очолює федеральний уряд Німеччини. Його обирають у бундестазі абсолютною більшістю на чотирирічний термін. Відповідно до Конституції ФРН, канцлер визначає основні положення політики держави і несе за це відповідальність, формує кабінет міністрів.

Ангела Меркель вже 11 років очолює уряд ФРН. Довше від неї цю посаду займали тільки Конрад Аденауер і Гельмут Коль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram