ГоловнаСвіт

США почали впускати громадян мусульманських країн

Митниця виконала рішення суду про призупинення указу Трампа.

США почали впускати громадян мусульманських країн
Фото: www.planespotters.net

Американська Митно-прикордонна служба повідомила авіакомпаніям про можливість допуску на рейси в США громадян семи переважно мусульманських країн, яким раніше указом президента країни Дональда Трампа був заборонений в'їзд на територію країни, пише "Бі-бі-сі".

В авіакомпанії Qatar Airways у відповідь заявили, що розпочинають допуск пасажирів на борт негайно.

Згідно з рішенням митної служби, громадяни семи мусульманських країн, про яких йшлося в указі, зможуть перетнути кордон США відповідно з їхніми документами (дійсними візами або грін-картами).

Про рішення митної служби стало відомо лише через декілька годин після того, як федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію міграційного указу Трампа.

Трохи пізніше в Білому домі повідомили про намір мін'юсту оскаржити це рішення. У відомстві назвали міграційний указ Трампа правомірним і доцільним.

З моменту видання указу були анульовані близько 100 тисяч вже виданих американських віз. Водночас влада США відзначала, що всі мігранти з постійною посвідкою на проживання безперешкодно потрапляють в США.

Указ про припинення прийому біженців та видачі віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами, був підписаний президентом США Дональдом Трампом 27 січня.

Указом для громадян Судану, Ємену, Лівії, Сомалі, Іраку, Ірану і Сирії введено 90-денну заборону на в'їзд у Сполучені Штати. Також припинено на невизначений строк прийом сирійських біженців. Програма прийому біженців з інших країн заморожена на 120 днів.

Набуття чинності указу спровокувало хаос у міжнародних аеропортах США, оскільки вже прибулим в країну людям з дійсними візами відмовляли у перетині кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram