ГоловнаСвіт

Польща пояснила раднику Трампа необхідність санкцій проти Росії

Трампа запросили на саміт країн "Міжмор'я".

Польща пояснила раднику Трампа необхідність санкцій проти Росії
Фото: poland-ukraine.com.ua

Введення санкцій проти Росії є не "знаряддям відплати", а юридичним кроком у відповідь на порушення нею міжнародного права.

Про це під час зустрічі у Вашингтоні з радником президента США Дональда Трампа Майклом Флінном заявив міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, повідомляє tvn24.

"Ми (Польща - ред.) підкреслили, що санкції проти Росії не є знаряддям відплати, а юридичним механізмом", - сказав Щерський у коментарі польським ЗМІ.

За словами польського міністра, він обговорив з Флінном широке коло питань, зокрема і регіональної безпеки, включаючи ескалацію напруження на сході України.

Під час зустрічі він також порушував питання повернення з Росії в Польщу уламків розбитого президентського Ту-154М. "Я йому сказав: ця справа призводить до того, що повернення до політики довіри (з Москвою - ред.) є неможливим кроком", - підкреслив Щерський.

Також польський міністр передав раднику Трампа запрошення для президента США в липні до Польщі на саміт країн "Міжмор'я" від імені президентів РП і Хорватії Анджея Дуди та Колінди Грабар-Кітарович.

"Запрошення було прийнято, і тепер ми чекаємо на відповідь президента Трампа", - підкреслив Щерський.

За його словами, Флінн запевнив, що Вашингтон не переглядатиме рішення Варшавського саміту НАТО, на якому було вирішено посилити військову присутність Альянсу на східному фланзі.

Щерський повідомив, що радник Трампа пообіцяв: присутність американських військ у Польщі буде "постійним елементом польсько-американських відносин".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram