ГоловнаСвіт

Англія відмовилася допомагати Шотландії з новим референдумом про незалежність

Перший міністр Шотландії заявила, що для Лондона було б "катастрофічним кроком" заблокувати другий шотландський референдум.

Англія відмовилася допомагати Шотландії з новим референдумом про незалежність
Фото: EPA/UPG

Англія не допомагатиме Шотландії в проведенні ще одного референдуму про незалежність від Сполученого Королівства до закінчення повноважень парламенту 2020 року.

Про це заявив голова Міноборони Великобританії Майкл Феллон, передає агентство Рейтер.

"Ні, забудь про це", - сказав Феллон в інтерв'ю шотландській газеті Herald, відповідаючи на питання про те, чи сприятиме він новому голосуванню про незалежність Шотландії.

Відповідаючи на ще одне схоже запитання на BBC Radio Scotland, Феллон сказав: "Ми дали зрозуміти, що немає жодної потреби для другого референдуму".

За словами Феллона, перший міністр Шотландії Нікола Стерджен повинна поважати результат референдуму 2014 року, на якому 55% шотландців проголосували за те, щоб залишитися в складі Великобританії.

Зі свого боку Стерджен на своїй сторінці у "Твіттері" повідомила, що для Лондона було б "катастрофічним кроком" заблокувати другий шотландський референдум про незалежність.

Раніше Стерджен заявляла, що Шотландія може призупинити плани здобуття незалежності, якщо уряду Британії вдасться запобігти варіанту "жорсткого "Брекзиту", за яким країна втратить доступ до єдиного ринку ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram