ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росспоживнагляд запропонував штрафувати росіян навіть за зберігання санкційних продуктів

Проект повинен ще пройти експертизу й отримати схвалення уряду, перш ніж буде представлений у Держдумі.

Росспоживнагляд запропонував штрафувати росіян навіть за зберігання санкційних продуктів
Фото: trkterra.ru

Росспоживнагляд запропонував штрафувати громадян "за зберігання, перевезення і продаж товарів, які заборонено ввозити в Росію", до яких належать санкційні продукти.

Відповідний проект викладено на Федеральному порталі проектів нормативних правових актів РФ.

Проект поправок до Кодексу про адміністративні правопорушення, пропонованих Росспоживнаглядом, передбачає "за зберігання, перевезення і продаж товарів, які заборонено ввозити в Росію", штрафи для громадян у розмірі від 3 до 5 тис. рублів, для посадових осіб і організацій вони суттєво вищі.

Проект повинен ще пройти експертизу й отримати схвалення уряду, перш ніж буде представлений у Держдумі. Зараз штрафом карається тільки власне ввезення заборонених товарів до Росії, а не їх зберігання або перевезення.

Відносини між Росією і Заходом у 2014 році погіршилися через ситуацію на сході України і насильницької анексії Криму. Євросоюз і США наприкінці липня того ж року перейшли від точкових санкцій проти окремих фізосіб і компаній до заходів проти низки секторів економіки РФ. Росія у відповідь заборонила ввезення низки продуктів харчування з ЄС, США і деяких інших країн. Такі продукти наказано при виявленні знищувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram