ГоловнаСвіт

WikiLeaks нагадав про тисячі документів, пов'язаних з Фійоном і Марін Ле Пен

Документи датуються 2005-2013 рр.

Електронний ресурс WikiLeaks нагадав про те, що має тисячі документів, пов'язаних із кандидатами в президенти Франції Франсуа Фійоном і Марін Ле Пен.

Про це йдеться у "Твіттері" WikiLeaks.

Згідно з цими повідомленнями, близько 3,5 тис. документів стосуються Фійона, ще близько тисячі - Марін Ле Пен.

Зазначимо, що документи щодо Ле Пен датуються 2011-2013 рр., стосовно Фійона - 2005-2011 рр.

29 січня французьке видання Mediapart опублікувало матеріал, що компрометує Фійона, - в ньому йшлося, що кандидат у президенти міг бути причетним до розкрадання бюджетних грошей під час роботи в Сенаті.

За день до цього французькі ЗМІ опублікували інформацію про те, що Фійон під час роботи в Сенаті також найняв як асистента свою дружину Пенелопу. Вона провела на цій посаді вісім років і отримала загалом €500 тис. Однак, за даними ЗМІ, на роботі Пенелопа Фійон не з'являлася. Після публікації цієї інформації понад 100 тис. французів підписали петицію із закликом до дружини Фіойна повернути отримані гроші в бюджет. Напередодні в парламенті Франції почалися обшуки у справі дружини Фійона.

Ресурс WikiLeaks під час передвиборної кампанії у США влітку і восени 2016 року опублікував серію документів, отриманих у результаті злому серверів Демократичної партії. Американські спецслужби на початку січня звинуватили його в роботі на Росію, яка, за їхніми даними, намагалася вплинути на вибори в США і допомогти кандидату від республіканців Дональду Трампу здобути перемогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram