ГоловнаСвіт

У парламенті Франції почалися обшуки у справі дружини Фійона

За час існування Франції обшук у стінах парламенту проводиться лише вшосте.

У парламенті Франції почалися обшуки у справі дружини Фійона
Пенелопа Фийон
Фото: EPA/UPG

У будівлі нижньої палати парламенту Франції (Національна Асамблея) почалися обшуки в рамках попереднього розслідування справи щодо дружини кандидата в президенти країни Франсуа Фійона - Пенелопи. 

Про це повідомляє BFMTV.

Співробітники Центрального бюро боротьби з корупцією, фінансовими та податковими правопорушеннями отримали спеціальний дозвіл на проведення слідчих дій у голови Національної Асамблеї Клода Бартолона. За час існування П'ятої Республіки (з 1958 року) обшук у стінах парламенту проводиться лише вшосте.

Слідчі намагаються знайти докази того, що Пенелопа Фійон дійсно працювала помічником власного чоловіка під час його депутатства. Однак наразі таких свідчень немає, стверджує телеканал.

25 січня прокуратура Франції почала перевірку за фактами, викладеними в газеті Сanard enchaine ("Прикута качка"). Журналісти видання стверджують, що Пенелопа Фійон лише значилася як співробітник у апараті чоловіка-депутата, але при цьому отримувала зарплату. Загальна сума виплат за кілька років становила €500 тис.

Фійон - кандидат на пост голови держави від правої партії "Республіканці". Згідно з опитуваннями громадської думки, він проходить до другого туру виборів. Однак на тлі фінансового скандалу, пов'язаного з дружиною, рівень довіри до нього почав падати.

27 січня Фійон пообіцяв зняти свою кандидатуру з президентських перегонів у разі порушення справи проти нього.

Президентські вибори у Франції відбудуться в квітні-травні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram