ГоловнаСвіт

Сервери МЗС Чехії зазнали кібератак

Експерти вважають, що атаку було здійснено з-за кордону.

Сервери МЗС Чехії зазнали кібератак
Любомир Заоралек
Фото: www.tourdnepr.com

Голова МЗС Чехії Любомир Заоралек повідомив про злом облікових записів електронної пошти співробітників відомства.

Про це повідомляє видання INFO.CZ.

Хакери зламали облікові записи десятків співробітників відомства, у тому числі керівників і самого Заоралека. За словами міністра, їм не вдалося вкрасти конфіденційну інформацію.

Заоралек також зазначив, що кібератака була схожа на ту, яку вчинили на Демократичну партію США. За його словами, експерти вважають, що вона була здійснена з-за кордону. При цьому міністр не уточнив, з якої країни міг бути здійснений злом.

У вересні Служба інформаційної безпеки Чехії (BIS) у своєму щорічному звіті заявила про те, що Росія веде проти країни інформаційну війну.

У липні кандидат у президенти США від демократичної партії Гілларі Клінтон звинуватила Росію у зломі серверів Національного комітету партії, а також серверів Демократичної партії США. У січні американська розвідка оприлюднила офіційну доповідь, згідно з якою ініціатором хакерських атак на Демократичну партію США був президент РФ Володимир Путін. Згідно з документом, це було зроблено для того, щоб допомогти виграти на виборах кандидатові від Республіканської партії Дональду Трампу.

Нагадаємо, в жовтні 2016 року в Чехії створили підрозділ для боротьби з російською пропагандою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram