ГоловнаСвіт

Генпрокурор штату Вашингтон має намір подати позов проти указу Трампа

Ніхто не повинен стояти вище від закону - навіть президент.

Генпрокурор штату Вашингтон має намір подати позов проти указу Трампа
Акция протеста в международном аэропорту Хартсфилд-Джексон Атланта, после оглашения новой миграционной политики Дональда Трампа,
Фото: EPA/UPG

Вашингтон стане першим американським штатом, який у судовому порядку оскаржить указ президента США Дональда Трампа, що тимчасово забороняє в'їзд у країну громадянам семи ісламських держав.

Генеральний прокурор штату Боб Фергюссон у понеділок, 30 січня, заявив, що скерує у федеральний суд позов, відповідачами в якому стануть голова держави, міністерство внутрішньої безпеки і представники адміністрації президента, повідомляє DW.

Фергюссон просить визнати неконституційними основні положення указу Трампа. Генпрокурор також подав клопотання про тимчасове призупинення дії указу президента США.

Як сказано в документі, розміщеному на сайті Генпрокуратури штату Вашингтон, документ порушує низку положень Конституції США, що гарантують рівність перед законом і забезпечують однакове ставлення уряду до всіх релігій.

Дії президента, йдеться в заяві, "розділяють сім'ї у Вашингтоні, шкодять тисячам жителів Вашингтона, руйнують економіку Вашингтона, завдають шкоди компаніям, розташованим у Вашингтоні, і негативно впливають на суверенні інтереси Вашингтона, що виражаються в тому, щоб залишатися гостинним місцем для мігрантів і біженців".

"Ніхто не повинен стояти вище від закону - навіть президент. І найгучніший голос, який торжествує в залі суду, це голос Конституції", - зазначив Боб Фергюссон.

Раніше екс-президент США Барак Обама підтримав акції проти антимігрантського указу Трампа

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram