ГоловнаСвіт

США змінили порядок видачі віз росіянам після указу Трампа

Стали жорсткішими умови повторної видачі віз.

США змінили порядок видачі віз росіянам після указу Трампа
Фото: www.tatar-inform.ru

Посольство США в Росії посилило правила видачі віз росіянам після того, як американський президент Дональд Трамп підписав указ про зміну міграційної політики.

Своїм указом Трамп серед іншого призупинив дію програми повторної видачі віз Visa Interview Waiver Program, яка дозволяла не проходити особисту співбесіду в посольстві, якщо попередня віза закінчилася менш як 48 місяців тому.

Тепер, як розповів телеканалу "Дождь" офіційний представник американського посольства в Росії, цей термін скорочено до 12 місяців.

Програма стосувалася тільки туристичних і транзитних віз. Таким чином, зміни не торкнуться росіян, що літають у США за діловими візами, а також не матимуть істотного впливу на тих, хто отримує туристичні візи регулярно.

Найбільш негативний вплив нові правила матимуть на тих, хто літає в США як турист рідше ніж раз на чотири роки (туристична віза в США видається на три роки) і живе в містах, де немає американського консульства.

Це означає, що для отримання американської туристичної візи їм щоразу доведеться платити ще й за квитки до найближчого міста з консульством США, щоб пройти там співбесіду.

Про спрощення порядку видачі віз посольство США в Москві оголосило 9 березня 2012 року після указу Барака Обами, покликаного привернути туристів у Сполучені Штати.

У п'ятницю президент Дональд Трамп підписав указ про міграційну політику, серед іншого припиняє прийом Сполученими Штатами біженців з інших країн. Указ, за його словами, покликаний не допустити в країну "радикальних мусульманських терористів".

Відповідно до указу для громадян Судану, Ємену, Лівії, Сомалі, Іраку, Ірану і Сирії введено 90-денну заборону на в'їзд до Сполучених Штатів.

З президентського указу Трампа також випливає, що прийом сирійських біженців у США буде припинено на невизначений термін, а програма прийому біженців з інших країн буде заморожена на 120 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram