ГоловнаСвіт

Парламент Іраку схвалив заходи у відповідь на антимігрантський указ Трампа

Ірак звернеться до ООН і ЛАД з вимогою зайняти тверду позицію щодо дій Трампа.

Парламент Іраку схвалив заходи у відповідь на антимігрантський указ Трампа
Ирак
Фото: EPA/UPG

Парламент Іраку схвалив заходи на указ президента США Дональда Трампа про тимчасову заборону на в'їзд у країну для громадян США.

Про це виданню Politico повідомили двоє законодавців.

Відповідні заходи будуть стосуватися американців, які приїжджають в Ірак. Наразі точно невідомо, до кого будуть застосовуватися ці заходи - до військовослужбовців, представників нафтових компаній або інших американських бізнесменів.

Про те, як вплинуть заходи Іраку на співпрацю з США в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава" в Мосулі, не уточнюють, зазначає видання.

Телеканал Al Sumaria з посиланням на джерело повідомив, що парламент Іраку вирішив звернутися до ООН і Ліги арабських держав із вимогою зайняти тверду позицію щодо дій Трампа. Співрозмовник видання додав, що іракські депутати мають намір звернутися до Організації ісламської співпраці та запропонувати провести екстрене засідання, оскільки рішення США зачіпає всі мусульманські країни.

Нагадаємо, Трамп на 120 днів призупинив програму прийому біженців. Указом президента США на 90 днів також забороняється імміграція для жителів семи країн - Ірану, Іраку, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану та Ємену.

Як повідомляли напередодні, Іран також хоче заборонити в'їзд американцям у відповідь на дії Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram