ГоловнаСвіт

Польща не пускатиме нелегалів на свою територію

Аналогічні заходи чинні в Угорщині.

Польща не пускатиме нелегалів на свою територію
Мариуш Блащак
Фото: jaime48.wordpress.com

У Польщу, згідно з новим законом, покликаним посилити захист кордонів, не впускатимуть нелегальних іммігрантів. Про це повідомив міністр внутрішніх справ і адміністрації Польщі Маріуш Блащак в ефірі "Польського радіо".

"Прибулі в Польщу на рішення в їхніх справах повинні чекати у створених прикордонних центрах. Розгляд справи має тривати до 28 днів. Іммігранти мають право звернутися в Раду з питань іноземців, створену на підставі нового закону", - заявив міністр.

За його словами, ця процедура не суперечить законодавству Євросоюзу. Він додав, що аналогічні заходи чинні в Угорщині після міграційної кризи 2015 року.

Зараз іноземці, приїжджаючи до польського кордону, подають клопотання у справі надання їм статусу біженця, а після в'їзду в країну, не чекаючи на розгляд в Управлінні з питань іноземців, часто їдуть в інші країни Західної Європи.

Нагадаємо, 28 січня американський президент Дональд Трамп призупинив програму прийому біженців у США. Пізніше суд Нью-Йорка частково призупинив дію "антимігрантського" указу Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram