ГоловнаСвіт

Дутерте звинуватив США в будівництві військових складів на території Філіппін

Філіппінський лідер знову пригрозив переглянути двосторонні угоди з США.

Дутерте звинуватив США в будівництві військових складів на території Філіппін
Родриго Дутерте
Фото: EPA/UPG

Філіппіни вимагають від США припинити постачати зброю в країну і не будувати постійних військових складів.

Про це заявив президент Філіппін Родріго Дутерте, повідомляє агентство Рейтер.

"Просто зараз вони розвантажують на Філіппінах зброю. Я передаю Збройним силам США повідомлення: не робіть цього - я не дозволю", - сказав Дутерте, додавши, що влада Філіппін навіть не знає, "чи немає серед вантажу, який розвантажують, ядерних боєголовок".

Як зазначає Рейтер, оборонна угода між США та Філіппінами дозволяє Штатам тимчасово зберігати на своїх п'яти філіппінських базах обладнання, необхідне для гуманітарних і морських операцій. Минулого року Пентагон дозволив будувати для цього спеціальні склади. "Наша угода передбачає відсутність постійних будівель, а склад - це постійна структура для зберігання зброї", - наголосив філіппінський лідер.

За його словами, в разі продовження складування Америкою зброї, Філіппіни переглянуть двосторонні угоди "аж до їх повного розриву".

Нагадаємо, Філіппіни були одним з основних військових союзників США в Азії, однак після перемоги на президентських виборах минулого року Родріго Дутерте, відносини між двома державами ускладнилися. Так, у жовтні 2016 року президент Філіппін пообіцяв припинити військову співпрацю з США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram