ГоловнаСвіт

Суд Нью-Йорка частково призупинив дію "антимігрантського" указу Трампа

Згідно з рішенням суду, припиняється депортація із США громадян, які підпадають під заборону на в'їзд в країну.

Суд Нью-Йорка частково призупинив дію "антимігрантського" указу Трампа
Федеральный суд в нью-йорке

Федеральний окружний суд Нью-Йорка заблокував частину указу президента США Дональда Трампа щодо тимчасових імміграційних обмежень.

Згідно з рішенням суду, припиняється депортація із США громадян, які підпадають під заборону на в'їзд в країну, повідомляє Укрінформ з посиланням на AFP.

Рішення супроводжувалося протестами проти суворих заходів Трампа щодо мусульманської імміграції, зокрема масовими акціями, які проходили у великих аеропортах по всій країні.

"Наші суди сьогодні працювали, як вони повинні, як бастіон проти зловживань влади або неконституційної політики і замовлень",- зазначили в Американському союзі захисту громадянських свобод (ACLU).

Таким чином, було частково заблоковано указ Трампа, підписаний в п'ятницю, 27 січня, який призупиняв прибуття біженців протягом 120 днів і блокував на три місяці візи для мандрівників із семи мусульманських країн.

Нагадаємо, в п'ятницю Трамп підписав указ, яким заборонив на 90 днів в'їзд в США громадянам семи мусульманських країн - Сирії, Іраку, Ємену, Ірану, Судану, Лівії, Сомалі. Обурення цим указом вже висловив засновник Facebook Марк Цукерберг. Інтернет-компанія Google закликала своїх співробітників, які перебувають за межами США, повернутися в країну якомога швидше через цей указ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram