ГоловнаСвіт

У Білому домі прокоментували розмову Трампа і Путіна

Президенти обговорювали тероризм і Сирію, а розмову назвали значним ривком в поліпшенні відносин США і Росії

У Білому домі прокоментували розмову Трампа і Путіна

Президент США Дональд Трамп і російський лідер Володимир Путін говорили про співпрацю в боротьбі з "Ісламською державою" і досягненні миру в Сирії.

Про це йдеться в заяві Білого дому за підсумками перших переговорів двох лідерів, яку цитує Reuters, повідомляє УНІАН.

"Це позитивний дзвінок і важливий крок у поліпшенні відносин між Сполученими Штатами і Росією", - йдеться в повідомленні Білого дому, оприлюдненому через кілька годин після аналогічного повідомлення Кремля.

У Трампа також відзначили, що переговори тривали близько години.

"І президент Трамп, і президент Путін сподіваються, що після сьогоднішнього дзвінка обидві сторони зможуть прискорити боротьбу з тероризмом та вирішення інших важливих питань, що перебувають в площині спільних інтересів", - додали в прес-службі.

В прес-службі Кремля раніше підбили підсумки першої телефонної розмови Дональда Трампа і Володимира Путіна. Пріоритетом називалося об'єднання зусиль у боротьбі з головною загрозою - міжнародним тероризмом.

"Президенти висловилися за налагодження реальної координації російських і американських дій з метою розгрому ІДІЛ та інших терористичних угрупувань у Сирії", - сказано в повідомленні Кремля.

"Підкреслювалася важливість відновлення взаємовигідних торгово-економічних зв'язків між діловими колами двох країн, що могло б додатково стимулювати поступальний і сталий розвиток двосторонніх відносин", - додали в прес-службі, зазначивши, що президенти збираються опрацювати можливі строки і місце проведення їхньої особистої зустрічі.

Нагадаємо, Президент США Дональд Трамп у суботу, 28 січня, провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про початок розмови о 19:07 повідомив прес-секретар Білого дому Шон Спайсер. Він також виклав фотографію, згідно з якою під час дзвінка Трампа Путіну були присутні віце-президент Майк Пенс, радники Майкл Флінн і Стів Беннон, глава адміністрації Трампа Райнс Прібус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram