ГоловнаСвіт

У Санкт-Петербурзі 2 тис. людей вийшли на мітинг проти передачі Ісаакіївського собору РПЦ

Організатори акції пообіцяли почати збір підписів для референдуму.

У Санкт-Петербурзі 2 тис. людей вийшли на мітинг проти передачі Ісаакіївського собору РПЦ
Фото: Филипп Артуа / facebook

Близько 2 тисяч осіб у Санкт-Петербурзі взяли участь в акції проти передачі Ісаакіївського собору Російській православній церкві, незважаючи на формальну заборону міської влади

Про це пише "Медуза".

Мітингувальники вимагали зупинити передачу музейного комплексу РПЦ, а організатори акції пообіцяли почати збір підписів для проведення референдуму.

Перша, досить стихійна акція проти передачі Ісаакіївського собору в користування РПЦ відбулася в місті 13 січня. Було оголошено, що великий мітинг протесту відбудеться 28 січня. Опозиційні депутати міських законодавчих зборів намагалися узгодити його з владою, але їм відмовили - заявивши, що площа на Марсовому полі вже віддана під інший мітинг.

Опозиціонери не здалися і вирішили провести акцію в форматі зустрічі з депутатами. Згідно із законом, її можна не погоджувати з владою.

Фото: Филипп Артуа / facebook

Нагадаємо, 10 січня стало відомо, що влада Петербурга вирішила передати Ісаакіївський собор РПЦ. Раніше зі складу однойменного державного музею-пам'ятника Російської церкви вже були передані Смольний і Сампсоніївський собори.

У грудні минулого року уряд Санкт-Петербурга пообіцяв виділити 1,4 млрд рублів ($22 млн) з міського бюджету на будівництво історичного парку РПЦ "Росія - моя історія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram