ГоловнаСвіт

Глава МЗС Угорщини назвав санкції проти РФ марними

Сіярто не бачить Росію як загрозу для Угорщини.

Глава МЗС Угорщини назвав санкції проти РФ марними
Фото: egyuttpart.hu

Міністр закордонних справ країни Петер Сіярто висловився за якнайшвидше скасування санкцій ЄС проти Росії, введених після окупації Криму і початку конфлікту на Донбасі, і назвав їх марними.

За словами глави МЗС, Угорщина за цей час втратила експортних можливостей на 6,5 мільярда доларів, передає DW.

"Чи ми повинні бути задоволені, що економіка Росії падає? Ні, ми шкодуємо з цього приводу", - зазначив Сіярто у п'ятницю, 27 січня, в інтерв'ю агентству Reuters.

Сіярто зазначив, що Угорщина виступає за тісніші зв'язки з Росією. Про це він заявив на тлі майбутнього візиту президента РФ Володимира Путіна в Будапешт. Сам візит повинен відбутися 2 лютого.

"Я не бачу Росію як загрозу для Угорщини. Я розумію і поважаю, що наші польські друзі, балтійські друзі мають іншу позицію щодо цього (...) Але Росія не буде атакувати будь-яку державу-члена НАТО. Я не думаю, що це було б в інтересах Росії", - сказав глава МЗС.

Під час візиту Володимира Путіна в Будапешт Сіярто і прем'єр-міністр Віктор Орбан мають намір обговорити, зокрема, розширення співпраці в питанні поставок природного газу і проект будівництва двох нових енергоблоків на АЕС в місті Пакш.

Сіярто також висловив надію на поліпшення відносин з США після вступу на посаду президента Дональда Трампа. У минулому Віктор Орбан критикував адміністрацію Барака Обами за згортання демократії в країні.

"Тепер, коли новий президент ясно дав зрозуміти, що експорт демократії перебуває поза фокусом американської зовнішньої політики (...) такий тиск (...) зникне", - підсумував Сіярто.

Раніше сенатор США Джон Маккейн розкритикував Трампа за заяви про можливе скасування санкцій проти РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram