ГоловнаСвіт

Маккейн розкритикував Трампа за заяви про намір скасувати санкції проти РФ

"Путін потребує нас у ролі свого ворога", - заявив сенатор США.

Маккейн розкритикував Трампа за заяви про намір скасувати санкції проти РФ
Фото: EPA/UPG

Сенатор США Джон Маккейн розкритикував президента Дональда Трампа за заяви про те, що Білий дім розглядає питання зняття санкцій проти Росії.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Заради національної безпеки Америки і наших союзників, я сподіваюся, що президент Трамп покладе край цим спекуляціям і відмовиться від такого нерозважливого курсу. Якщо він не зробить цього, я буду працювати разом з моїми колегами над тим, щоб кодифікувати санкції в закон", - написав Маккейн.

Він нагадав про те, що за останні три роки під керівництвом Володимира Путіна Росія вторглася в Україну, анексувала Крим, а також здійснила військове втручання в Сирію.

"І кричуща демонстрація зневаги та неповаги до нашої нації - втручання Росії у наші президентські вибори - з кібератаками і дезінформацією кампанії, покликаної послабити Америку і дискредитувати західні цінності", - додав сенатор.

"У кожного з наших останніх трьох президентів були великі надії на побудову партнерських стосунків з російським урядом. Але кожна спроба виявилася невдалою. Не через відсутність доброї волі і зусиль з боку США, а тому, що Путін хоче бути нашим ворогом. Він потребує нас у ролі свого ворога. Він ніколи не буде нашим партнером, зокрема в боротьбі з ІДІЛ. Він вважає, що зміцнення Росії означає ослаблення Америки", - пише Маккейн.

На його думку, саме про це повинен пам'ятати Трамп, коли веде діалог з президентом РФ.

Нагадаємо, раніше сенатори США Маккейн і Ліндсі Грем пообіцяли і надалі відстоювати антиросійські санкції для боротьби з агресією РФ проти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram