ГоловнаСвіт

Трамп назвав застосування тортур виправданим

У США готують тимчасову заборону видачі віз громадянам семи країн.

Трамп назвав застосування тортур виправданим
Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що застосування тортур до підозрюваних у тероризмі в американських в'язницях є ефективним і може бути виправданим.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу ABC News у середу, передає Deutsche Welle.

Відповідаючи на питання про ймовірність повернення таких тортур, як імітація утоплення, Трамп заявив, що за останню добу він спілкувався з можновладними представниками розвідки і запитав у них, чи працюють тортури. "І відповідь була "так, однозначно", - зазначив Трамп.

Він навів приклад убивств, які здійснюють бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) на Близькому Сході, вбиваючи людей і знімаючи це на відео. За його словами, ІДІЛ робить речі, "про які ніхто не чув із часів Середньовіччя". "З вогнем потрібно боротися за допомогою вогню", - підкреслив американський лідер.

Водночас він додав, що в цьому питанні покладається на думку своєї команди, зокрема на голову ЦРУ Майка Помпео і міністра оборони Джеймса Меттіса. "Але чи вважаю я, що це працює? Безумовно, це працює", - сказав Трамп.

Як повідомляють ЗМІ, з метою запобігання потраплянню на територію США осіб, які можуть становити загрозу національним інтересам країни, в адміністрації президента США триває розробка проекту указу, який передбачає припинення прийому біженців із Сирії терміном на 120 днів, а також тимчасову заборону видачі віз громадянам семи країн: Ірану, Іраку, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену.

Як повідомляє Associated Press, винятки зроблять для дипломатів, візитів по лінії НАТО, а також для тих, хто їде в США на роботу. За інформацією The New York Times, усього кількість прийнятих біженців протягом 2017 року заплановано скоротити більш ніж удвічі - з нинішніх 110 тис. до 50 тис. осіб.

Як повідомляли раніше, Трамп пропонує скоротити фінансування ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram