ГоловнаСвіт

Ізраїльські військові вбили палестинця, який врізався в автобусну зупинку

Військові стверджують, що біля вбитого був знайдений ніж.

Ізраїльські військові вбили палестинця, який врізався в автобусну зупинку
Фото: EPA/UPG

Ізраїльські військові застрелили палестинця, який врізався на машині в автобусну зупинку на в'їзді в одне з єврейських поселень Західного берега річки Йордан, повідомляє РИА Новости.

Обставини події, в якій ніхто з ізраїльтян не постраждав, з'ясовуються, але військові озвучують версію навмисного автомобільного тарану. Якщо підозра на теракт підтвердяться, то інцидент стане продовженням низки арабських атак, жертвами яких за рік стали близько 40 осіб, йдеться в повідомленні.

Військові стверджують, що біля вбитого був знайдений ніж.

Арабські атаки, рахунок яких іде на сотні, в Ізраїлі визнають діями одинаків, але звинувачують палестинську владу, угруповання і контрольовані ними ЗМІ в розпалюванні радикальних настроїв, особливо в молодіжному середовищі. Низка нападів триває з осені минулого року, хоча в останні місяці їхня частота помітно знизилася.

У неділю, 22 січня, Ізраїль схвалив будівництво 566 будинків і квартир у трьох єврейських кварталах в Східному Єрусалимі. Палестинці ж хочуть, щоб східна частина Єрусалима стала столицею їхньої майбутньої держави. Ізраїль вважає Єрусалим своєю єдиною і неподільною столицею, хоча цього не визнає практично жодна країна.

Нагадаємо, що наприкінці грудня Радбез ООН зажадав від Ізраїлю припинити будівництво поселень в Палестині.

У 1967 році під час Шестиденної війни Ізраїль окупував Західний берег річки Йордан і почав будівництво єврейських поселень. ООН вважає подібну діяльність на цій території незаконною і такою, що суперечить міжнародному законодавству.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram