ГоловнаСвіт

Глава міноборони Британії назвав російський авіаносець "Адмірал Кузнєцов" "кораблем ганьби"

Корабель, який брав участь у бомбардуваннях в Сирії, на шляху в РФ проходить біля берегів Великобританії.

Глава міноборони Британії назвав російський авіаносець "Адмірал Кузнєцов" "кораблем ганьби"
Авианосец "Адмирал Кузнецов"
Фото: krasvozduh.ru

Британські збройні сили, що супроводжують "Адмірала Кузнєцова" біля акваторії Сполученого Королівства на зворотному шляху після бомбардувань в Сирії, назвали російський авіаносець "кораблем ганьби".

"Ми наглянемо за "Адміралом Кузнєцовим", поки він крадеться назад в Росію. [Це] корабель ганьби, місією якого було примножити страждання жителів Сирії", - передає слова міністра оборони Великобританії Майкла Феллона агентство Reuters..

Феллон також підкреслив, що британські збройні сили будуть відслідковувати кожен рух російської групи кораблів біля берегів Великобританії.

Як зазначається, літаки із застарілого авіаносця брали участь у російських бомбардуваннях повстанських сил у громадянській війні в Сирії.

Нагадаємо, єдиний російський авіаносець - важкий авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов" - в жовтні вирушив у Сирію з Сєвєроморська разом з кораблями супроводу, включаючи ядерний ракетний крейсер "Петро Великий".

14 листопада винищувач МіГ-29 незабаром після зльоту з крейсера зазнав аварії у Середземному морі. Пілотові вдалося катапультуватися.

У грудні винищувач Су-33 під час заходу на посадку на авіаносець "Адмірал Кузнєцов" викотився за межі палуби і впав у море.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram