ГоловнаСвіт

Прокуратура Франції розпочала розслідування щодо дружини Фійона

ЗМІ стверджують, що Пенелопа Фійон була працевлаштована помічницею чоловіка формально.

Прокуратура Франції розпочала розслідування щодо дружини Фійона
Фото: EPA/UPG

Фінансова прокуратура Франції розпочала попереднє розслідування справи щодо Пенелопи Фійон, дружини кандидата в президенти Франції від партії "Республіканці" Франсуа Фійона. Про це рішення прокуратура оголосила в середу, 25 січня, передає DW.

Слідчі перевірять інформацію, опубліковану в ЗМІ, що Пенелопа Фійон була працевлаштована помічницею чоловіка, коли той був депутатом в 1998-2002 роках, а потім помічницею його наступника, тільки формально - для отримання бюджетної зарплати.

У Франції парламентаріям не заборонено наймати членів сім'ї, але тільки в тому випадку, якщо вони дійсно виконують роботу. Втім, як зазначає агентство AFP, питання викликає те, що Пенелопа Фійон отримувала до семи тисяч євро у місяць.

Про можливе зловживання першою написала газета Le Canard Enchaine. За її інформацією, приблизно за вісім років Фійон отримала близько 500 тис. євро. Крім того, газета стверджує, що не знайшла нікого, хто б пам'ятав, що Пенелопа Фійон працювала в парламенті.

Франсуа Фійон відкинув усі звинувачення.

"Я бачу, що сезон поливання брудом почався", - цитує кандидата агентство Reuters.

Нагадаємо, фаворит президентських виборів у Франції екс-прем'єр Франсуа Фійон в недавній заяві зазначив, що санкції проти Росії неефективні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram